16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 2
Svájc 2
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

Csúnyán berozsdásodott a Rákos-patak

2015.01.26. 18:18
rp1
Fotó: Korda Gyulu

Rozsdás vizet engedett egy építőipari cég a Rákos-patakba, ezért színeződött vörösre annak egy szakasza - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője hétfő délután az MTI érdeklődésére.

Kisdi Máté elmondta: egy építőipari cég nyomáspróbának vetett alá egy 14 kilométer hosszúságú csővezetéket, majd a csőben található rozsdával telített vizet a patakmederbe engedték vissza. Ez okozta a patak vizének elszíneződését - tette hozzá az origo.hu hírportálon megjelent információval kapcsolatban. 

A helyi lap szerint egy gázvezeték takarításával foglalkozó cég szennyezte be a patakot, azt még nem tudni, hogy erre van-e bármilyen engedélyük a Fővárosi Csatornázási Művektől.

rp2
Fotó: Korda Gyulu

Közölte: a Fővárosi Csatornázási Művek vizsgálja a víz szennyezettségét, a szennyeződés összetételét. Ugyanakkor az FKI mint vízügyi hatóság azt vizsgálja ki, hogy a cégnek rendelkezésére álltak-e a szükséges engedélyek, illetve az abban foglaltakat betartották-e.    Amennyiben mulasztást észlelnek, szankciókat alkalmaznak - mondta Kisdi Máté.

A szennyezéssel érintett XVII. kerületi önkormányzat későbbre ígért tájékoztatást.  • Hírek
  • Hírek