Árpád
-2 °C
4 °C

Csúnyán berozsdásodott a Rákos-patak

2015.01.26. 18:18
rp1
Fotó: Korda Gyulu

Rozsdás vizet engedett egy építőipari cég a Rákos-patakba, ezért színeződött vörösre annak egy szakasza - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője hétfő délután az MTI érdeklődésére.

Kisdi Máté elmondta: egy építőipari cég nyomáspróbának vetett alá egy 14 kilométer hosszúságú csővezetéket, majd a csőben található rozsdával telített vizet a patakmederbe engedték vissza. Ez okozta a patak vizének elszíneződését - tette hozzá az origo.hu hírportálon megjelent információval kapcsolatban. 

A helyi lap szerint egy gázvezeték takarításával foglalkozó cég szennyezte be a patakot, azt még nem tudni, hogy erre van-e bármilyen engedélyük a Fővárosi Csatornázási Művektől.

rp2
Fotó: Korda Gyulu

Közölte: a Fővárosi Csatornázási Művek vizsgálja a víz szennyezettségét, a szennyeződés összetételét. Ugyanakkor az FKI mint vízügyi hatóság azt vizsgálja ki, hogy a cégnek rendelkezésére álltak-e a szükséges engedélyek, illetve az abban foglaltakat betartották-e.    Amennyiben mulasztást észlelnek, szankciókat alkalmaznak - mondta Kisdi Máté.

A szennyezéssel érintett XVII. kerületi önkormányzat későbbre ígért tájékoztatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?