Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Csak az V. kerület polgármestere nem szavazta meg, hogy az összes fővárosi ingatlanbiznisz legyen nyilvános

2015.01.28. 13:54 Módosítva: 2015-01-28 15:01:07

Márciustól fővárosi ingatlan adás-vételi szerződések típusát, tárgyát, a felek nevét, a szerődés értékét (és korábbi ingatlanbecslését), az ingatlan helyrajzi számát nyolc napon belül közzé kell tenni a főpolgármesteri hivatal honlapján, ez áll abban az ellenzéki javaslatban, amit a fővárosi közgyűlés nagy többséggel elfogadott szerda délelőtt. (A fővárosi önkormányzatnak egyébként elenyésző a lakáscélú ingatlanvagyona a kerületekhez képest.)

Az LMP-s Csárdi Antal előterjesztését csak egyetlen egy képviselő nem támogatta:

az ingatlanértékesítési botrányoktól hangos V. kerületi önkormányzat polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter tartózkodott, pedig a többi fideszes is igent nyomott.

Frissítés: Rossz gomb

Szentgyörgyvölgyi Péter közleményt küldött lapunknak, melynek lényege:

Véletlenül rossz gombbal szavazott, amely nem felelt meg a véleményének.

A legfrissebb belvárosi történetről éppen szerdán írtunk. Az V. kerület egyre szövevényesebb ingatlanügyei között találtunk ugyanis egy 2010-es dokumentumot, amelyből kiderült, hogy két, ingatlanos területen zöldfülűnek számító befektető óriásit szakított Belváros-Lipótvárosban, de a céghálójukon keresztül országosan is hasítanak. Egyikük azzal az ukrán férfival üzletel, aki Habony Árpáddal is közeli kapcsolatban áll. Van olyan ingatlan, amit százmillióval a piaci ár alatt szereztek meg. Ez a cikk itt olvasható, az összes, a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos írásunkat pedig erre találja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?