Csak az V. kerület polgármestere nem szavazta meg, hogy az összes fővárosi ingatlanbiznisz legyen nyilvános

2015.01.28. 13:54 Módosítva: 2015.01.28. 15:01

Márciustól fővárosi ingatlan adás-vételi szerződések típusát, tárgyát, a felek nevét, a szerődés értékét (és korábbi ingatlanbecslését), az ingatlan helyrajzi számát nyolc napon belül közzé kell tenni a főpolgármesteri hivatal honlapján, ez áll abban az ellenzéki javaslatban, amit a fővárosi közgyűlés nagy többséggel elfogadott szerda délelőtt. (A fővárosi önkormányzatnak egyébként elenyésző a lakáscélú ingatlanvagyona a kerületekhez képest.)

Az LMP-s Csárdi Antal előterjesztését csak egyetlen egy képviselő nem támogatta:

az ingatlanértékesítési botrányoktól hangos V. kerületi önkormányzat polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter tartózkodott, pedig a többi fideszes is igent nyomott.

Frissítés: Rossz gomb

Szentgyörgyvölgyi Péter közleményt küldött lapunknak, melynek lényege:

Véletlenül rossz gombbal szavazott, amely nem felelt meg a véleményének.

A legfrissebb belvárosi történetről éppen szerdán írtunk. Az V. kerület egyre szövevényesebb ingatlanügyei között találtunk ugyanis egy 2010-es dokumentumot, amelyből kiderült, hogy két, ingatlanos területen zöldfülűnek számító befektető óriásit szakított Belváros-Lipótvárosban, de a céghálójukon keresztül országosan is hasítanak. Egyikük azzal az ukrán férfival üzletel, aki Habony Árpáddal is közeli kapcsolatban áll. Van olyan ingatlan, amit százmillióval a piaci ár alatt szereztek meg. Ez a cikk itt olvasható, az összes, a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos írásunkat pedig erre találja.