Tarlós: Illés nyilatkozata frusztrált és ostoba

2015.01.28. 10:51

Indulatos, vagdalkozó, rosszindulatú, frusztrált és ostoba.

A főpolgármester így fakadt ki a fővárosi közgyűlés ülésén Illés Zoltán fideszes volt környezetvédelmi államtitkárra, aki keddi sajtótájékoztatóján bírálta a főváros Római-partra tervezett mobilgátterveit, mondván, nem biztosít teljes védelmet, és hogy telekspekulációt sejt a háttérben.

A telekspekulációs sejtetésre Tarlós elmondta: ugyanúgy, ahogy a Margitszigetet sem parcellázták fel a fővárosi tulajdonba vétel után, a Római-parton sincs semmilyen telekspekuláció.

Hazugság, itt nincs Tarlós-diktatúra.

- jelentette ki a főpolgármester, aki láthatóan nagyon felhúzta magát a nyilatkozaton. Illés javaslatára, miszerint a mobilgátat a Nánási út terelővonalának síkjában kellene felállítani, azt mondta Tarlós, hogy ilyen hülyeséggel nem is tud foglalkozni. A kötelező 10 méteres védőtávolságba ugyanis belógna az út alatti közművezeték.

A főpolgármester ezután rátért arra, hogy "itt semmit sem lehet megcsinálni, mert rögtön rosszindulattal találkozik az ember. Nem engedhetem meg, hogy nyugalmazott építészek, tájmérnökök lesöpörjék a legfőbb vízügyi hatóság által meghatározott terveket, ami alapján a gát majd megépül."

Tarlós, miután belelovalta magát a témába, közölte: ennyi eszelős támadásra álmában sem gondolt volna, amikor elkezdte a munkát. Idegbetegnek tűnő kiabálásokkal, sejtetésekkel találkozik nap mint nap.

Uszítanak, lázítják az embereket, közben az árvizek kiszámíthatatlanok.

- mondta.

Mint azt egyébként a Tanú című film híres jelenete is bizonyítja:

A tanú - Árvíz részlet

Az ellenzéki képviselők a kirohanás hatása alatt csak néhány kérdést tudtak feltenni. A testület végül elfogadta, hogy a jogszabályban rögzített mértékadó árvízszintváltozás miatt a teljes Csillaghegyi-öblözetre új vízjogi létesítési engedélyezési tervdokumentációt készüljön és új engedélyezési eljárás induljon.

Bús Balázs, óbuda fideszes polgármestere annyit tett hozzá, hogy nagyjából egyetért Tarlós Istvánnal a mobilgáttal kapcsolatban, és Illésre célozva közölte: „Attól, hogy fideszes valaki, még lehet bolond.”

Karácsony Gergely, a XIV. kerület PM-es polgármestere röpke sajtótéjékoztatót tartott a döntés után, amiről az MTI úgy tudósított, hogy „a Fővárosi  Közgyűlés  szerdán egy olyan koncepció mellett kötelezte el magát, amely egy a korábbinál sokkal drágább és környezetvédelmileg aggályosabb megoldást jelent a Római-parti mobilgát későbbi megépítésére„.