Szombattól a 4-6-ost is eléri a Széll Kálmán tér átépítése

2015.01.29. 12:21

Februártól a Széll Kálmán tér bontási és felújítási munkái a Margit körút mentén, a 4-es és a 6-os villamos végállomása környezetében is megkezdődnek, olvasható a BKK oldalán.

Hétvégén a 4-es és a 6-os villamossal utazók számára ideiglenes végállomást alakítanak ki a tér Vérmező utcai oldalán, a 18-as villamos jelenleg használaton kívüli végállomása helyén. Péntekről szombatra, valamint vasárnapról hétfőre virradóra a nagykörúti villamosokat a teljes vonalon pótlóbuszok helyettesítik majd. Szombaton napközben és vasárnap egész nap a 4-es és a 6-os rövidített útvonalon jár a dél-budai végállomásoktól a Széna térig, hétfőtől pedig újra teljes vonalon közlekedik.

Hétfőn elkezdik a Várfok utca felől a térre vezető gyalogoshíd bontását, ezért a jövőben csak a Csaba utca felőli lépcsőn lehet megközelíteni a teret a Várfok utcából. A tér január 19-e óta érvényes tömeg- és közúti közlekedési rendje egyelőre nem változik: a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos továbbra is az ideiglenes villamos-végállomásokhoz közlekedik.

A részletekért érdemes ellátogatni a BKK oldalára.