Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Április elsején megnyithat az új Budai Parkszínpad

2015.02.19. 13:23 Módosítva: 2015.02.19. 13:23

Terveink szerint április elsején nyitjuk meg az újjáépített volt Budai Parkszínpadot, mondta lapunknak Ondrusek Péter, a beruházó Zsigmondkert Kft ügyvezetője.

A munka nagyobb része elkészült, kész a csatorna- és a vízrendszer, a klíma-, fűtés-hűtés-, és villanyszerelés, valamint a betonozás befejeződött. Az alagsori melegkonyhát már csempézik.

A nyitás azért csúszik fél évet, mert a felújítás kezdetén közműkáoszt találtak a munkások a területen, beomlott, betemetett csatornákkal, szétlopott rendszerekkel, közölte Ondrusek.

Mint arról tavaly augusztusban beszámoltunk, négy hónapos csúszással kezdték meg a 20 éve rohadó Budai Parkszínpad felújítását, ami a bérlők szerint októberre egy városi találkozóhely lesz az Erzsébet téri Fröccsterasz szellemiségében.

A felújított Budai Parkszínpad helyén egy kulturális, multifunkcionális közösségi teret akarnak létrehozni, ahol a jógatábortól a gyerektáboron keresztül a termékbemutatókig mindenféle rendezvényt lehet rendezni, mondta a helyszínen lapunknak Ondrusek Péter, a Zsigmondkert Kft ügyvezetője. Hozzátette: egy városi találkozóhely lesz itt, az Erzsébet téri Fröccsterasz szellemiségében. Azon még gondolkoznak, hogy a Fröccsterasz vagy Fröccs Színpad elnevezést áthozzák-e Budára.

A romos Budai Parkszínpad 15 éves bérlési jogát az év elején nyerte el a Zsigmondkert Kft., de csak most tudtak hozzákezdeni a munkához. Négy hónapig tartott ugyanis, amíg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lemondott az elővételi jogáról.

Ondrusek elmondta: az már látszik, hogy a felújítás költsége a többszöröse lesz a pályázatban vállalt 50 millió forintnak. Igaz, hogy viszonylag alacsony a bérleti díj, ismerte el, de brutális a beruházási költség. A bérleti szerződés 15 évre szól, a bérlőnek ezalatt kell kigazdálkodnia a befektetését. (A cég évi nettó 4,2 millió forintot fizet a tulajdonos fővárosnak a 2700 négyzetméteres területért.)

Az 1958-ban épült Budai Parkszínpad eredetileg nem volt csöndes hely, 1966-ig főként operetteket és esztrádműsorokat adtak itt elő. Később rockkoncerteket is adtak a színpadán.

Itt nem lesz rockkocsma, se romkocsma. A zenekari árkot vízzel töltjük fel. Max akusztikus hangulatkoncert lehet, aláfestő jelleggel.

– szögezte le Ondrusek arra a kérdésre, hogy folytatódik-e a zenei élet a parkszínpadon.

Fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a bérlő egy helyi, XI. kerületi vállalkozáscsoport.