Mégsem kezdik meg a Déli alagút helyreállítását

DLAPE20150201027
2015.02.20. 10:01
Folytatódik a töketlenkedés a Déli pályaudvarhoz vezető, beomlott alagút ügyében. A MÁV lefújta a délutánra meghirdetett sajtótájékoztatót, amin bemutatták volna a kivitelezőt és elkezdték volna a munkát, egyelőre nem tudni, miért.

A MÁV csütörtökön jelentette be, hogy ma bemutatja a Déli pályaudvar alagútja fölött lévő rézsű helyreállítási munkálatait pályázaton elnyerő kivitelezőt, a sajtótájékoztatót azonban péntek délelőtt visszavonták. Megkérdeztük, miért, de egyelőre nem jött válasz.

A MÁV legutóbbi tájékoztatása szerint a szükséges hatósági engedélyek beszerzése folyik, a helyreállítás előreláthatólag három hétig tart majd. Az ideiglenes helyreállítás keretében az alagút feletti területet tehermentesítik, stabilizálják a rézsűt, megoldják a vízelvezetést, valamint eltávolítják a sérült falazati elemeket.

Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott.  A MÁV Zrt. a támfal első megcsúszásakor lezárta az alagútnál lévő egyik vágányt, és átszervezte a Déli pályaudvar közlekedését, január 31-én pedig teljesen lezárta a pályaudvart.