Több hónapra lezárják a Várfok utcai alagutat

2015.03.13. 18:06

Március 16-án hónapokra lezárják a Várfok utcai villamosalagutat a Várfok utcai töltés átépítése miatt, ezért megváltoznak a javasolt gyalogos útvonalak a Széll Kálmán téren - közölte a BKK.

Az alagút lezárása miatt nem lehet majd azon keresztül gyalogosan megközelíteni a teret, a metróállomást, illetve a Margit körutat. Az ajánlott gyalogos útvonalak az alábbiak szerint módosulnak:

  • A 18-as, az 59-es és a 61-es villamos ideiglenes Széll Kálmán téri végállomásától a térre, a metróállomáshoz, illetve a Margit körút felé a villamos végállomástól a Vérmező útra felvezető lépcsőn, majd tovább a Vérmező úton, innen pedig a térre levezető lépcsőn vezet az út.
  • A 61-es villamos két ága – azaz a Széll Kálmán téri és a Káplár utcai végállomások – között gyalogosan a leggyorsabban a Krisztina körúton, a Széll Kálmán téren lévő munkaterület kikerülésével lehet eljutni, ugyanakkor továbbra is ajánljuk a meghosszabbított 91-es és 102-es autóbusz használatát:
  • A 91-es autóbusz útvonalát meghosszabbították, ezért a Nyugati pályaudvar és a Királyhágó tér között közlekedik a Széll Kálmán tér M érintésével.
  • A 102-es autóbusz útvonalát szintén meghosszabbították: a járat a Szendrő utca és a Zugligeti Libegő között közlekedik a Széll Kálmán tér M érintésével.

Jó hír

A 4-es és a 6-os villamos közlekedése a korábbi közlésünktől eltérően nem március 14-étől, csak várhatóan március 21-étől változik. 

Rossz hír

A tér felújításának munkái 2015 január 12-én kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.