Újabb lezárások jönnek az M0-son

2015.04.01. 15:54

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-nek megküldött közlése szerint csütörtök reggel lezárják az M0-s autóút Törökbálint-bevásárlóközpont csomópontjának egyik felhajtó ágát az M1-es autópálya irányában. A lezárásra várhatóan július közepéig, az új felhajtó megnyitásáig szükség lesz.

A lezárás miatt az autósok az M1-es irányába az M7-es csomópont felé tudnak kerülni. A csomópont lehajtó ágát továbbra is használhatják az autósok, az M0-sra és az M7-es felé továbbra is fel lehet hajtani, és a bevásárlóközpont is elérhető marad Törökbálint felől.

Az M0 déli szakasza Magyarország legnagyobb igénybevételnek kitett gyorsforgalmi útja, a régió második legforgalmasabb autóútján irányonként és forgalmi sávonként  25 ezer jármű halad át naponta. A rendszeres torlódások, gyakori balesetek miatt régóta időszerű a bővítés. 

Az M0-snak az M7-es és M1-es közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszán a meglévő kétszer két sávos autóút forgalmának fenntartása mellett a bal pálya kiépítésével kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A fejlesztés eredményeként 2015 őszétől az M3-as és Győr irányába is három forgalmi és leállósávot használhatnak az autósok.