Hétvége = futóverseny = lezárások

2015.04.17. 15:02

Futóverseny lesz Budapest belvárosában a hétvégén. Ennek viszont van némi ára: szombaton a Margitszigeten, vasárnap a Margitszigetről indulva számos belvárosi helyszín érintésével, több fő közlekedési útvonal lezárásával rendezik azt. A BKK közleményéből kiderül, pontosan mire is lehet számítani:

Szombaton csak a Margitszigeten zajlik a rendezvény a központi út lezárásával, vasárnap azonban 9 óra és 15:30 között számos belvárosi főútvonalon kell időszakos forgalomkorlátozásokra számítani:

  • Délelőtt lezárják az Alkotmány utcát és a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a Lánchíd utcát és a Szent Gellért rakpartot is.
  • Napközben több alkalommal korlátozzák majd a forgalmat az Árpád híd Pest felé haladó oldalán, a Népfürdő utcában, az Újpesti és a Pesti alsó rakparton, a Margit híd Buda felé vezető oldalán, valamint a Széchenyi rakparton.

25 ezren futhatnak a hétvégén

A hétvégén 30. alkalommal rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, aminek különböző hosszúságú távjai a Margitszigetről indulnak, és oda is érkeznek vissza a befutónál. A verseny történetében most először lesz kétnapos a futás. Részletekért kattintson ide!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) arra kéri a fővárosiakat, hogy aki a belvárosba tart, ne üljön autóba, úti célja megközelítéséhez válassza a kötöttpályás közlekedési járatokat, elsősorban a metró- és a villamosvonalakat. A forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. 

Például:

  • a 2-es villamos vasárnap várhatóan 9 óra és 10:50 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között közlekedik. Ebben az időszakban a Boráros tér H és a Deák Ferenc tér M között villamospótló buszt indítunk 2-es jelzéssel
  • várhatóan 12:50 és 15:20 között a Jászai Mari tér felé közlekedő 4-es, 6-os villamospótló járat nem áll meg a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen
  • vasárnap 9 és 10 óra között a 9-es busz a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon, az Andrássy úton közlekedik

Indulás előtt tájékozódjanak a változásokról a BKK honlapján a www.bkk.hu címen, vagy a BKK Info alkalmazásban.