Mindent lehet majd Budapesten május elsején, csak közlekedni nem

2015.04.30. 22:09 Módosítva: 2015.04.30. 22:10

Május 1-jén rendezik Budapesten, a budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közötti részén a Nagy Futam autós és légiparádét - közölte a BKK. A rendezvény előkészületei miatt a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már április 28-ától lezárják. Május elsején még a gyalogosok sem közlekedhetnek majd a Lánchídon, de az autósok elől a Budai alsó rakpart, a Szent Gellért rakpart, a Várkert rakpart és a Bem rakpart egy szakaszát, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját, valamint az Attila út egy-egy szakaszát is lezárják. A lezárások részletes listáját itt olvashatják

Emellett Óbudán, valamint Rákosmentén is forgalomkorlátozásokkal járó május 1-jei ünnepi programokat tartanak. A korlátozások miatt számos járat rövidített, vagy módosított útvonalon közlekedik: április 29-étől a 17-es villamospótló járat és a 86-os busz, április 30-ától a 19-es villamos, majd május 1-jén a D13-as hajó, a 2-es és a 18-as villamos, az 5-ös, a 16-os, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 134-es, a 178-as, a 923-as és a 980-as busz közlekedése változik.

A többi közösségi közlekedési járat április 30-án a pénteki, május 1-jén az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedik. Május 1-jén a Városligetben is rendezvényeket tartanak, kényelmesebb megközelítése érdekében ezért sűrűbben jár az M1-es metró, valamint nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 70-es trolibusz, valamint a 30A és a 230-as busz vonalán. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra kéri az autósokat, hogy május 1-jén lehetőség szerint kerüljék el Budán az Irinyi József utca–Október huszonharmadika utca–Bocskai út–Karolina út–Budaörsi út–Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút által határolt területet, Pesten pedig a Nagykörúton belüli útvonalakat. Az útlezárások miatt a budai rakpartokon autóval déli irányból nem lehet elérni a városrész északi felét, ezért a személygépkocsival közlekedőknek célszerű az Alkotás utca felé kerülniük, vagy valamely északi hídon átkelniük Pestről Budára.

A BKK javasolja, hogy indulás előtt tájékozódjanak honlapján, a www.bkk.hu címen, illetve a BKK Info alkalmazásban.