A Bálna 70 százalékát sikerült csak kiadni

2015.05.11. 08:37

A másfél éve megnyitott Bálna üzlethelyiségeinek eddig 70 százalékát sikerült kiadni, írja a Nol.hu Bagdy Gábor gazdasági főpolgármester-helyettes számításaira hivatkozva. A főváros áprilisban folyamatos tendert hirdetett, azt remélik, hamarosan elkel a még üresen álló, 5000 négyzetméter.   

A 2013 novemberében megnyitott kereskedelmi és kulturális központot nem ostromolták a bérlők. A lanyha keresletet látva a fővárosi vagyonkezelő ezért úgy döntött: nem vesződik újabb és újabb pályázatok kiírásával, áprilisban folytatólagos tendert hirdetett a Bálna üres helyiségeire.

A Bálnába költöztették a Fővárosi Piac és Csarnok Igazgatóság használtcikk-piacát, a Budapest Galériát, legutóbb pedig a Közlekedési Múzeumot. A pályázati kiíráshoz mellékelt helyiséglista szerint így is több mint 5000 négyzetméter kiadható tér van még az épületben. A főváros abban bízik, hogy egy éven belül kitehetik a „telt ház” táblát az épületre.

A Bálna tavaly nettó 388 millió forintot hozott a fővárosnak, a bérlők mintegy 40 millió forinttal tartoznak. A Bálna egyelőre nem termel nyereséget, az üzemeltetési költség ugyanis megközelíti a 400 millió forintot, ráadásul az épület csaknem harmadát fővárosi intézmények foglalják el.