Ma kezdődik a Nyugati tér felújítása

2015.05.12. 12:29

A héten megkezdődik a budapesti Nyugati tér évek óta csúszó felújítása. A munkálatok várhatóan négy hónapig tartanak majd, de a közúti közlekedést nem fogják zavarni, írja az MTI. 

nyugatiuj3-20141008
Fotó: Fővárosi blog

A Nyugati tér teljes körű felújításáról már évek óta beszélnek, 2013 óta többféle elképzelés és látványterv látott napvilágot a tér új arculatáról. A végleges terveket ezeknél valamivel szerényebbre kellett szabni, mivel a VI. kerületi önkormányzat a vártnál kisebb, 295,5 milliós összeget nyert csak a fővárostól. Ezzel együtt ez lesz Terézváros idei legnagyobb léptékű beruházása.

A Nyugati tér arculata 1982 óta lényegében változatlan, az azóta eltelt több mint harminc évben állapota szerkezetileg és esztétikailag is leromlott. A most kezdődő átépítéssel eltűnik majd a túl hangsúlyos és értelmetlen lépcsős megoldás, a tér nagy része egy síkba kerül az utcaszinttel, és több lesz rajta a zöldfelület.

nyugatiuj2-20141008
Fotó: Fővárosi blog

A munkaterületet kedden adják át a kivitelezőknek. Az építkezés ideje alatt a téren és az aluljáró egyes részein nem lehet majd gyalog közlekedni, viszont a közúti közlekedés változatlan marad.