Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

12 új trolit kap a főváros

2015.05.14. 18:43

Kisöprik az uniós pénzek trezorját a ciklus lezártának közeledtével, így a fővárosnak jó hír született a legutóbbi kormányülésen: korábbi troliszerződésének opciójából információnk szerint hat szóló és hat csuklós trolibusz árát lehívhatja a az uniós keretből.

Ennek az az oka, hogy az opciós lehetőség gyors vásárlást biztosít, nem kell új pályázatot lebonyolítani. Tavaly ősszel zárult le a fővárosi trolibusz-beszerzési tender, amelyet a Solaris–Škoda konzorcium nyert. A szerződés szerint 14 darab szóló és a 10 darab csuklós új, alacsonypadlós, nyáron légkondicionált, télen fűtött utasterű trolibusz érkezik a fővárosba idén nyáron, melyek 4 km-t felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tudnak tenni. 

A szerződésben egy 86 darabos opciós lehetőséget is rögzítettek arra az esetre, ha uniós pénz állna a házhoz. Az opció kétszeresen bejött: egyrészt lett pénz, másrészt a buszflotta is egységes marad az új buszokkal. Az első 24 trolit már tesztelik a csehországi Plzenben, a következő hetekben érkezhetnek budapestre. Az opciós 12 darab pedig az év végéig.