Újra a teljes vonalon jár a négyeshatos

2015.05.24. 10:03

Vasárnaptól megszabadulnak a budapestiek a körúti pótlóbuszoktól, újra végigmegy a négyeshatos villamos a teljes vonalán, a Móricz Zsigmond körtértől a Széll Kálmán térig.

A két hónapig tartó felújítás eredményeként jelentősen javult a villamospálya állapota, ezáltal a villamosok menetideje is csökken

- írja a BKK.

A nagykörúti villamospálya-felújítás befejezésével vasárnaptól a Szent István körúton és a Teréz körúton bevezetett forgalmi korlátozások is megszűnnek.

Eltűnik a Margit körúti ideiglenes buszsáv. A Széna téri torkolatban a sávelhúzások kicsit módosulnak, de a csatornafelújítás miatt továbbra is csak irányonként 1-1 sáv lesz járható. A Tölgyfa utcában is megszűnik a buszsáv a Fekete Sas utca és a Margit körút között, a helyén ideiglenesen parkolósáv lesz. A Margit körutat változatlanul egy sávon lehet majd megközelíteni. A BKK azt ajánlja, hogy ha dugó van, menjenek a Fekete Sas utca–Lipthay utca terelőúton.

Egy sávon újra lehet balra kanyarodni vasárnaptól a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra. A BKK szerint eddig erre azért nem volt lehetőség, mert a balra kanyarodó kocsik a Szent István körúti dugó miatt sokszor nem tudták elhagyni a csomópont területét, és ezzel akadályozták a villamosokat. Most azt találták ki a probléma megoldására, hogy bevonják a jelzőlámpás irányításba a Váci útról a Szent István körút felé jobbra kanyarodó járműveket is, így minden, a Nagykörútra tartó forgalom jelzőlámpával szabályozott lesz. A csomóponti keresztbeállásokat torlódásérzékelő detektor segítségével akadályozzák meg, írják.