Repült Horváth Béla az FKF éléről

2015.06.04. 16:49

Június 15-én távozik az FKF Zrt. éléről Horváth Béla vezérigazgató, erősítette meg lapunknak Tarlós István főpolgármester a napigazdasag.hu információját.

Tegnap volt nálam a Béla, közöltem vele, hogy máshol folytatja

– mondta lapunknak a főpolgármester. Arra a kérdésünkre, hogy miért távozik a vezérigazgató, Tarlós közölte, hogy jó ötletnek látszott. A részleteket firtató kérdésünkre hozzátette: az ő és az FKF szempontjából is jó ötletnek látszott. Végül elárulta:

Más beállítottságú emberre van a cégnél szükség, Horváth és a menedzsment nem tudott összecsiszolódni. 

A főpolgármester kiemelte, hogy Horváth Bélát értékes embernek tartja, ezért más fővárosi cégnél folytatja a munkát. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a Főtáv egyik leánycégénél lesz igazgató Horváth, annál, amelyik az adósságkezelésért felelős.

Pezsgőbontás az FKF-nél Bán távozása után

Horváthnak csak harmadszori nekifutásra sikerült elfogadtatni a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. 2015-ös módosított üzleti tervét a tulajdonosi jogokat gyakorló Budapesti Városigazgatóság Zrt. igazgatóságával. A Paks II. beruházás vezérigazgatói székébe átült Bán Tamás május 15-ére Horváth miatt hívott össze rendkívüli ülést, hogy megtárgyalják az üzleti terveben kért számítások pontosítását és s módosításokat. Az ülésen Bán és Horváth barátságosan ugyan, de be is szólogatott egymásnak: Bán például megjegyezte, tudja, hogy az FKF-nél pezsgőt bontanak a távozása után, mert akkor remélhetik, hogy könnyebben dolguk lesz a tervek elfogadtatásával. Horváthéknak számos idei közbeszerzést is halasztania kellett a függőben lévő üzleti terv miatt.

Emlékezetes, Horváth Béla egyik első intézkedésével létrehozott egy miniszteri méretű kabinetet: tízfős testületet alakított ki maga mellett, amelyben öt tanácsadó, két főmunkatárs és három asszisztens kapott helyet.

Korábbi cikkünk szerint Horváth legjobban fizetett tanácsadója Sepsey Tamás lett. Az 1,1 milliós fizetéssel felvett Sepsey a 90-es években szintén az MDF-ben kezdett politizálni, majd az első Orbán-kormány idején Kehi-elnök, később pedig a Fidesz jelöltjeként ÁSZ-alelnök lett.

A második legnagyobb fizetést, 900 ezer forintot Harmati István Ödön kapja, aki tavaly, amikor betöltötte 60. életévét, még a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tervezési és védelmi igazgatási főosztályának vezetője volt. Jól fizetett tanácsadó lett Nemes Ferenc Istvánné is. Ő a Főpolgármesteri Hivatal városüzemeltetési főosztályán volt ügyintéző.