Pöcegödör lett a 4-es metró medencéjéből

2015.06.12. 07:07

Undorító barnás lett a II. János Pál pápa téri metrómegálló medencéjének a vize, szemét, galambtetem és többféle meghatározhatatlan anyag úszkál benne, hívta fel a figyelmet a 8ker blog. Firtatás négy lépésben:

  1. Megkerestük a BKK-t, hogy mi történt a tavaly átadott medencével, mikor tisztítják meg.
  2. A BKK a Főkerthez irányított minket, mondván, a medence karbantartása a cég hatásköre.
  3. A Főkertnél megtudtuk, hogy a BKK-ra várnak, ugyanis a medencénél "kiégett a betáp", ezért nem működik a szűrő-forgató rendszer. A javítás garanciális, addig nem akarnak hozzányúlni, amíg a vállalkozó át nem veszi. Kérdésünkre, hogy az közegészségügyi veszélyforrást jelentő galamtetemet és a nagyobb szemeteket miért nem halásszák ki addig is, a Főkert szóvivője elmondta, hogy a kollégák eddig letudták azzal, hogy várnak a javításra, de reméli, hogy kimennek egy lapáttal, és kiszedik a nagyobb hulladékokat a vízből.
  4. Ezek után újra megkerestük a BKK-t, hogy mikor lesz megjavítva a medence vízforgató rendszere, de megkeresésünkre eddig még nem válaszoltak.

Frissítés és halleluja: 

Időközben leengedték és pucolják a derék kollegák.

– írta közelben lakó olvasónk.

Frissítés 2:

A BKK válasza: a Főkert szakemberei egy másik helyszínről a II. János Pál pápa térre vittek egy benzinmotoros szivattyút, amellyel a vizet kiszivattyúzták. A leeresztett medencét kitakarították. A BKK a kivitelezővel közösen a lehető leghamarabb megjavíttatja az elektromos rendszert. A javítást követően a Főkert feltölti a medencét vízzel.