Működnek a budai Vár új liftjei

2015.06.18. 15:06 Módosítva: 2015.06.19. 13:02

És akkor végre egy jó hír. Szerda óta három új lifttel is megközelíthető a budai Vár. A Vár falának tövéig valahogy persze ezután is el kell majd jutni, de a Vár megközelíthetősége ezzel együtt lényegesen javult. Az átadást eredetileg tavaszra ígérte az önkormányzat, a csúszást az Indexnek az építkezés közben kiderülő, előre nem látható műszaki nehézségekkel indokolták. 

A Lovas útról már május 22. óta két helyen megközelíthető a fenti sétány: a Bécsi kapu közelében az Anjou sétányra, a Szentháromság utca vonalában pedig a Tóth Árpád sétányra lehet felliftezni.  

A túloldalon, a Hilton alatti új buszforduló még nincs kész, de közvetlenül mellette, az Iskola utcához vezető liftet tegnap szintén átadták. Ha itt minden elkészül, lényegében akadálymentessé válik a Halászbástya környéke.

A Várba még két lift visz fel: az Országos Széchényi Könyvtárat évtizedek óta gyorslifttel is meg lehet közelíteni a Dózsa György tér felől. A tavaly óta sokszor átadott Várkert Bazár mozgólépcsőjének tetejétől pedig lift visz a Budavári Palota tövéhez – már amikor üzemel.