Nem lesz könnyű BKV-zni a hétvégén a Pride miatt

2015.07.10. 20:11

Július 11-én (szombaton) rendezik a Budapest Pride-ot, ami miatt már kora délutántól körülbelül este nyolc óráig sok változás lesz a közösségi közlekedésben - közölte a BKK.  Rövidített vagy terelt útvonalon közlekedik az 5-ös, a 9-es, a 15-ös, a 17-es, a 86-os, a 105-ös, a 115-ös és a 178-as autóbusz, a 70-es és a 78-as trolibusz, valamint néhány órára leáll a 16-os busz és a Budavári Sikló is.

Az M1-es metró délután megállás nélkül halad át a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera állomáson.

A BKK kéri az autósokat, hogy aki a belvárost szeretné megközelíteni, és teheti, inkább szálljon át a közösségi közlekedési járatok valamelyikére, a tömegközlekedőket pedig, hogy lehetőség szerint a kötöttpályás járatokat, elsősorban az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalat vegyék igénybe.

Várhatóan 14:30 és 17:30 között az M1-es metró ugyan teljes útvonalán közlekedik, de a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera állomásokon megállás nélkül áthalad. Hatósági döntés alapján a Deák Ferenc tér állomás Erzsébet térre vezető kijáratát is lezárhatják.

A menetrendi változásokról bővebben itt olvashat.

És ne feledkezzenek meg arról, hogy a Night Run futóversenyt is hétvégén tartják, az ezzel kapcsolatos lezárásokról itt tájékozódhat.