Ordenáré hajnali kalapálás a fonódó építésén

2015.08.12. 00:43
Két olvasói levelet is kaptunk hétfő reggel, amiben a fonódó villamos építési területe mellett lakók háborognak a hajnal négy órai, hangos zajjal járó munkák miatt. A BKK elnézést kér a zavarásért, de a hajnali flexelés, kalapálás folytatódhat.

A vasárnapi zajon és poron túl, amit már végképp pofátlanságnak érzünk, az az, hogy a srácok ma hajnali 4-kor kezdték a hangos munkát, felverve ezzel minket és a környéket. Mi másfél év alatt begolyóztunk az itt történtektől, portól, hangzavartól, szmogtol, irreális időben történő kopácsolástól, fűrésztől, gépek zajától.

– írta egy olvasónk.

Felháborító!

Egy másik olvasó így idézi fel a korai ébredést:

A ma reggelünk ordenáré kalapálással kezdődött, majd beizzott a generator és később a flexeket sem voltak rest használni. Mindez hétfő reggel 04:00-kor. Azért érdekelne, hogy ki adott erre engedélyt?

Megkerestük a BKK-t, hogy ők adtak-e engedélyt erre.

A cég válasza szerint valóban hajnalban kezdett el dolgozni a kivitelező. Erre a rendkívüli hőség miatt volt szükség, mert a betonozást és a vágányok építését csak így lehet megfelelően elvégezni. A kivitelező rendelkezik a szükséges engedélyekkel.

De ezzel még nem zárult le az ügy:

Ha folytatódik a nagy meleg, akkor még a jövő héten hétfőn is szükség lesz a hajnali munkavégzésre, azért, hogy az ütemezés tartható legyen. 

A környéken lakóktól elnézést kér a BKK, és türelmüket kéri a rendkívüli hajnali, de szükséges munkavégzés miatt.