Bernát, Felícia
EUR 383,92 Ft
USD 363,75 Ft
8 °C
30 °C

Tarlós: Ha szükséges, befejezzük a Verseny utcát

2015.09.06. 19:40

Ha szükséges, befejezik a Verseny utcai tranzitzónát, mondta lapunk kérdésére Tarlós István főpolgármester. Azután érdeklődtünk nála, hogy Werner Faymann osztrák kancellár vasárnap délután azt mondta, hogy fokozatosan vissza kell vonni azokat a kivételes intézkedéseket, amelyeket a hétvégén a menekültügyi helyzet kezelése érdekében meghoztak. (Ezért a menekültek újabb feltorlódása várható Budapesten.)

A főváros ugyanis közleményt adott ki szombat hajnalban arról, hogy miután a menekültek elhagyták a Keleti pályaudvar tranzitzónáját, felfüggesztik a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk kialakítását.

Tarlós közölte, hogy folyamatosan figyelik, hogy alakul a menekültek száma a fővárosban: vasárnap délután kétszázan voltak a Keletinél, a Déli és a Nyugati pályaudvarnál pedig elhanyagolható volt a számuk.

A főpolgármester szerint, ha újra megindulna az áradat, 4-5 nap alatt be tudnák fejezni a 800 fő ellátására tervezett Verseny utcai központi tranzitállomást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek