Nem jár a hétvégén a csepeli HÉV

2015.09.23. 16:58

Karbantartási munkák miatt a hétvégén nem közlekedik a csepeli (H7-es) HÉV - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. A H7-es jelzéssel közlekedő pótlóbusszal mindkét nap a HÉV üzemidejében lehet utazni.

Átépítés miatt három októberi hétvégén is rövidített útvonalon közlekedik majd a szentendrei (5-ös) HÉV, csak Békásmegyer és Szentendre között szállít utasokat, Békásmegyer és a Batthyány tér között pótlóbuszokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlekedési társaság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 3-án és 4-én, 10-én és 11-én, valamint 17-én és 18-án kell pótolni a HÉV-et, mert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításának részeként átépíti az Aquincum megállóhely-párt.

A Batthyány tér és Békásmegyer között H5-ös, az Árpád híd és Békásmegyer között pedig H5B jelzéssel fognak járni a pótlóbuszok.

Az átépítés után a Batthyány tér felé új helyen, a Zsófia utca torkolata után lesz az aquincumi HÉV-megállóhely. A másik irányban csak átalakítják a jelenlegi megállót. Szeptember végétől emiatt három hétre lezárják a peront, így a Szentendre felé közlekedő HÉV addig nem fog megállni Aquincumban.

A buszok is máshogy járnak

A 10. Budapest futófesztivál - NATO Futás és 23. Történelmi Váltófutás miatt több BKK-járat is terelt útvonalon közlekedik vasárnap.

A Budapesti Közlekedési Központ közleményében azt írta: vasárnap reggel 6 és várhatóan 13.30 között az 5-ös, a 16-os, a 17-es villamospótló, a 86-os, a 105-ös autóbusz, valamint a 70-es és a 75-ös trolibusz jár majd terelve.

A 4-es és 6-os villamos, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as és 30A, a 115-ös, és 230-as autóbusz, valamint a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibusz megvárja a mezőny elhaladását, néhány perces akadályoztatás lehetséges.

Jelezték továbbá, hogy délelőtt lezárják az Attila utat a Mikó utcától a Vérmező útig, a Városliget több útját és a Lánchidat is.

A Széll Kálmán téren az autók is máshogy járnak

A Széll Kálmán tér építése keretében 2015. szeptember 27-én, vasárnap reggelre újabb munkaterületeken kezdődik meg a közmű- és az útépítés a tér északi oldalán. Emiatt kis mértékben változnak a téren áthaladó forgalmi sávok.

A legfontosabb változás a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán téri torkolatát érinti. Itt a kifelé vezető irányban a szélső sávot lezárják egy rövid szakaszon, ezért a Krisztina körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni. A Szilágyi Erzsébet fasor centrum irányú sávjait ez a változás most nem érinti.

A Margit körút felől a Krisztina körút felé a sávok vonalvezetése ismét változik, de a kétsávos átvezetés változatlanul megmarad a téren belül.

Ugyancsak változik a Krisztina körút felől a Margit körút felé átvezető sáv helye, viszont változatlanul csak egy forgalmi sávon lehet ebben az irányban közlekedni.  • Hírek
  • Bankszámla