Fura kilátó épül a Hármashatár-hegy tetején

2015.10.21. 06:56

„Biciklivel rendszeresen járok föl a  Hármashatár-hegy tetejére, ahol most egy hosszabb kihagyás után visszatérve egy építkezés nyomait láttam a csúcson” – írta olvasónk, Gábor.  Így folytatta: „A terület hasznosítása körül vannak viták, de ez az építkezés mindenképpen továbblépés. A legfurcsább, hogy a neten semmit nem találtam róla. Se az újságokban, se az önkormányzat vagy valamely hatóság részéről sem.”

Tavaly a Bázis kocsma felszolgálója még arról beszélt olvasónknak, hogy ők akarnak a légvédelmi állásokra vagy mellé valami nyári vendéglátós helyet. Az ott éjszakázó biztonsági őr viszont azt mondta neki, hogy a mostani építést az állam csinálja uniós pénzből, kilátó lesz, nyolc méter magas. Jelenleg ufóleszállóhelynek tűnik – tette hozzá végül személyes benyomását olvasónk.

Holisztikus nyomozás a misztikus hegytetőn

Olvasónk már túl sok információval is szolgált ahhoz, hogy ne nézzük meg a helyszínt, ezért egy reptoid gondolatolvasás elleni alufólia sisakot a fejünkbe nyomva felkerekedtünk. 

A hegy tetején tárva-nyitva állt az egykor sorompóval védett kapu, sehol senki. Gyanús. Próbáltam pity-pity vagy bip-bip hangokat lokalizálni a fülemmel, de nem fogtam mást, csak a levelek zizegését. A tavaly óta működő Hangár Bistro ablakai sötétek voltak, az ajtó zárva. Gyanús, gyanús. A hegytetőhöz közeledve mintha egy energianyaláb kapott volna gellert alufólia sisakomon. Hoppá, ezt kivédtük!

A célegyenesbe fordulva feltűnt maga a dolog. Körülbelül nyolc méter átmérőjű, kerek és lapos betontányért láttam magam előtt, amiből fura csövek álltak ki. Bármi is volt az, nem tűnt természetesnek. Ha lenne csészealjam, biztos ilyen leszállóhelyet építenék neki, suhant át a gondolat az agyamon.

Mintha valami megérezte volna kutakodó tekintetünket, köd gomolygott elő, és elkezdett esni az eső. Jézusom, ezek erre is képesek? – gondoltam, de továbbhaladtam. Körbejártam az objektumot, és megállapítottam: ha valaki telepatikus energiahullámokkal akarja pásztázni Budapestet, ennél jobb helyet nem is találhatott volna. A védekezőhely a legjobb támadóhely! – hasított belém váratlanul egy nagyon erős reptoid gondolat. Ez nem lehet véletlen, hiszen a II. világháborúban itt voltak a Budapest fő légvédelmét ellátó bunkerek.

A hegytetőről távozóban, száz méterre a bejárattól hangokat hallottam. Építőmunkásnak kinéző humanoidok sürgölődtek egy teherautó körül. Megkérdeztem vezetőjüket, rendelkezik-e információval a fenti építményről. Azt mondta, kilátóhely épül. Az első szintig készült el, ott egy vendéglátó terasz lesz. Még négy méter szintet emelnek rá, jövő tavaszra fejezik be. Miután ezt közölte, hosszan, merev arccal nézett. Egy testrabló! – ismertem fel a jeleket. Gyorsan odébb álltunk.

Mint azt az utolsó ébredő is tudja, a testrablók gyakran dezinformálnak. Ezért felhívtam Lomniczi Gergelyt, a területet tulajdonló Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivőjét. Lomniczi is azt mondta, hogy kilátópont épül a hegy tetején. A különleges, nyolcszögletű fakilátó négy méter magas kilátószintje gyönyörű körpanorámát biztosít majd Budapestre és a Dunára. Az érkezési szint egyben pihenőhelyként is funkcionál majd, ahol az Országos Kéktúra nyomvonalán a hegyre felkapaszkodók kifújhatják magukat. Az átadás várhatóan jövő tavasszal lesz.

Fotó: Parkerdo.hu

Mindez számomra két dolgot jelenthet: az egyik, hogy amit a testrablónak nézett humanoid állított, az igaz. A másik... Abba bele se merek gondolni.

Huzavona a magasban

A Pilisi Parkerdő ökoturisztikai centrummá fejlesztené a Hármashatár-hegy tetejét, a tervnek azonban keresztül fekszik szerintük egy korábbi szerződésből ott maradt repülős cég. Ezt cáfolta a cég vezetője, aki szerint a Pilisi Parkerdő jogellenesen paterolná ki őket. Lenne itt a tervek szerint bobpálya, sípálya, szánkópálya, libegő és siklóernyős bázis is, de nincs. A vitáról ebben a cikkünkben, ez előzményekről pedig ebben a cikkünkben olvashatnak.