Nem küldte a kormány a BKV-nak a mankót

2015.10.21. 14:53

A közösségi közlekedés zavartalan működése érdekében jövő szerdán dönthet arról a Fővárosi Közgyűlés, hogy az állami támogatás megérkezéséig finanszírozza a fenntartáshoz minimum szükséges és jelenleg hiányzó forrást, írja az MTI.

Az erről szóló javaslatban az olvasható, azért van szükség erre, mert a központi költségvetésében meghatározott 24 milliárd forint állami támogatást október 15-éig nem utalták át.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) adatai szerint a közlekedésszervezés forrásigénye december 2-áig 13,5 milliárd forint.

A fővárosi önkormányzatnak "a közösségi közlekedés zavartalan működésének fenntartása érdekében a jelenleg hiányként jelentkező állami támogatásnak megfelelő összeget az előirányzatok közötti átcsoportosítással saját forrásból kell átmenetileg biztosítania", legfeljebb 13,5 milliárd forint erejéig - írták.

Az állami támogatás megérkezése után a BKK-nak ezt a forrást vissza kell majd fizetnie a fővárosnak. Az előterjesztésben azt írták, hogy ha november 30-áig nem utalják át az állami támogatást, akkor újabb javaslatot visznek a Fővárosi Közgyűlés elé.