Még nem tudják, mi okozta a hétfői villamosbalesetet, de nagyon rajta vannak az ügyön

2015.11.10. 12:05

A Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség is vizsgálatot indított a hétfői, egy hosszú CAF-villamost érintő baleset miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI megkeresésére.

A BKK tájékoztatása szerint a vasúti balesetek esetében eljáró Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség is vizsgálatot indított, az utóbbiba várhatóan igazságügyi műszaki szakértőt is bevonnak.

A spanyol CAF cég a jármű tulajdonosaként kedden teszi meg a hivatalos bejelentést a próbafutásokra engedélyt adó Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, amely a további tesztek időleges felfüggesztéséről vagy részleges korlátozásáról is dönthet. 

A vizsgálatok befejezéséig nem állapítható meg a hétfői baleset oka - tették hozzá.

A közleményben kitértek arra, hogy a rövid és a hosszú CAF-villamosok két különböző típusnak számítanak, ezért a típusengedéllyel rendelkező rövid villamosok közlekedésére nincs hatással a baleset.

Hétfő este két villamos ütközött a XI. kerületi Hengermalom útnál az 1-es villamos vonalán: egy új típusú, hosszú CAF-tesztjárat hátulról beleszaladt egy másik szerelvénybe.

A spanyol gyártmányú villamosok várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd Budapesten, az 1-es villamos vonalán.