Breaking! Vasárnaptól javul a közlekedés a Széll Kálmán térnél

2015.11.12. 17:38

November 15., vasárnap délutántól látványos és érezhető javulás áll be a Széll Kálmán tér közlekedésében, mert számos forgalomkorlátozást feloldanak - kecsegtet legújabb közleményében a BKK. Állítólag a majdani, végleges állapothoz hasonló forgalmi rend szerint, lényegesen gyorsabban lehet majd közlekedni a teret határoló főbb útvonalakon.

Péntektől vasárnapig a Szilágyi Erzsébet fasor–Krisztina körút–Széll Kálmán téri csomópontban, a tér északi útpályáján, valamint a Krisztina körút Csaba utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszán elkészül a végleges útburkolat. Az útépítési munkák befejezése november 13-ától (péntektől) 15-éig további útlezárásokkal jár a Szilágyi Erzsébet fasoron, a tér Margit körúti útpályáján, a Krisztina körúton és a Vérmező úton, ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, ezen a három napon válasszon másik útvonalat, vagy a szokásosnál még korábban induljon el úti célja felé - írják. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján itt érhetők el a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.

November 14-én (szombaton) a tér Margit körutat és a Szilágyi Erzsébet fasort összekötő északi útpályáját aszfaltozzák a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor között. A munka a Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Krisztina körút nagy csomópontot is érintik. Délelőtt még várhatóan két sávon, majd délután egyes ütemekben már csak egy sávon lehet a Margit körútról a Krisztina körút felé közlekedni. Szombaton a Krisztina körút felől érkezők a térről nem tudnak majd a Dékán utcába balra kanyarodni; számukra a Szilágyi Erzsébet fasor–Káplár utca–Fillér utca–Fény utca kerülőút igénybevétele javasolt.

November 14-én (szombaton) és 15-én (vasárnap) a Vérmező út Széna tér felőli torkolatában közműépítés miatt a három forgalmi sávból kettőt lezárnak, ez várhatóan a Krisztina körút felől a Margit körút felé közlekedőknek jelent majd nehézséget.