Bontják a Kertemet

2015.11.17. 09:02

Kiadták az első bontási engedélyeket a Városligetbe tervezett múzeumi negyedhez, írja a Népszabadság. A fővárosi kormányhivatal engedélyezte az Olof Palme sétány 3-5. alatti ingatlanok bontását. A területen hét, az egykori Budapesti Nemzetközi Vásárra felhúzott épület áll.

A Kertem Facebookjára október 4-én feltöltött búcsúfotó
A Kertem Facebookjára október 4-én feltöltött búcsúfotó
Fotó: Kertem / Facebook

A lap szerint a bontási engedélyek ellen benyújtott fellebbezéseknek nincs halasztó hatályuk, pedig két épület még a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. szerint is jó állapotban van. Ennek ellenére ezeket is lebontják, és velük együtt eltűnik a Kertem nevű szórakozóhely is. A helyükön a japán Sou Fujimoto által tervezett Zene Háza épülhet meg, 6 milliárd forintért.

Ahogy azt nemrégiben megírtuk, a múzeumi negyed miatt nemsokára egymás mellett hét-nyolc építési területen folynak majd előbb bontási, majd építési munkák. És bár a Liget-projektért felelős Baán László miniszteri biztos többször is ígéretet tett arra, hogy a beruházók vigyáznak majd a fákra, különösen az értékes fajokra, kiderült, hogy a városligeti fakataszter igencsak hiányos.