Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

BKV: Pocsék formakabátok 50 ezerért

2015.12.10. 15:29

Sokkal rosszabb összetételű anyagból készültek a BKV-s formaruhák, mint amilyennek megrendelték azokat, derült ki egy minőségvizsgálatból, amit a Közlekedési Alkalmazottak Polgári Szakszervezete tett közzé Facebook-oldalán.

Az ÉMI-TÜV vizsgálatot a szakszervezet kezdeményezte, a teszt a ruhák anyagösszetételére és minőségére terjedt ki. 

Sajnos a vizsgálat eredmény közel sem azt mutatja amit elvileg kellene.

- írták.

A vizsgálatból többek között az is kiderült, hogy nem lehet rendesen kimosni a ruhákat, amik mellesleg nem szellőznek, könnyen feltöltődnek és szikráznak.

Mint megtudtuk, egy ilyen minőségű kabátért (béléssel) 52 850 forintot fizetett a BKV, amiért pedig már olyan outdoor kabátot lehet kapni, ami hét nyelven beszél (ráadásul nem nagy mennyiségben). Ugyanígy a női hosszú újjú blúz 8000 forint, a férfiing pedig 8400 forint volt. Egy férfi nadrág 13100 forintba került.

Megkerestük a BKV-t, ahol kérdésünkre elmondták, hogy az ÉMI-TÜV szakértői véleménye alapján a BKV Zrt. belső vizsgálatot kezdeményezett, mely jelenleg is tart. Amennyiben a formaruhák nem felelnek meg a szerződésben előírtaknak, abban az esetben élni fognak minden olyan szankcióval, melyre a megkötött szerződés lehetőséget ad.