László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lebontanák a Déli pályaudvart, park lenne a helyén

2016.01.02. 09:13 Módosítva: 2016.01.02. 09:30

Hamarosan lebontják a budapesti Déli pályaudvart, a helyét a Vérmező park meghosszabbítása foglalná le – értesült kormányközeli forrásokból a Magyar HírlapA lap szerint a vasúti síneket felszedik, a helyükön P+R parkolót létesítenének, így a Budára érkező autósok, villamosokkal, buszokkal és metróval utazhatnak tovább a belvárosba.

A magyar Hírlap úgy tudja, a Déli jelenlegi fejpályaudvar szerepét Kelenföldi veszi majd át, mivel ebben a szerepben a falomlás utáni bezárás idején is jól teljesített.  Az utóbbi években Kelenföld szerepe egyértelműen megnőtt, a 4-es metrónak is itt van az utolsó megállója és az agglomerációba induló Volán-járatok végállomása is itt található.

A Déli pályaudvar bezárásáról szóló pletykák egyébként 70 éve rendszeresek, legutóbb tavaly márciusban volt róla szó.

A Magyar Hírlap emellett megtudta azt is, hogy három hónapon belül dönthet a kormány az új fővárosi, budai kórház megépítéséről. Ez nem egy meglévő kórház felújítását jelenti, több budai terület adottságait is alaposan megvizsgálták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!