2400 négyzetméternyi kőburkolatot bontanak a Délinél

2016.01.28. 16:16

Lebontják a Déli pályaudvar egyik épületének kőburkolatát. A munkálat a vasúti forgalmat nem érinti, írja a MÁV Zrt. nyomán az MTI.

A közlemény szerint a pályaudvar vasútüzemi és irodai funkciót ellátó ötemeletes épületszárnyának 2400 négyzetméternyi kőburkolata több szakértői vélemény szerint is balesetveszélyessé válhat a gyalogosokra, ezért várhatóan két hónap alatt lebontják. 

Az épület két rövid - gyalogosforgalmat nem érintő - oldalán megkezdték a munkát, majd a vasút felőli, 180 méteres részen folytatják. A kivitelezés időszakára az első vágányt és peronját két-három hétre lezárják, de a többi sínpáron zavartalan lesz a vasúti közlekedés. Végül a Kosciuszkó Tádé utcai frontot bontják le szakaszosan, a járda érintett részén mindig tetővel védik a gyalogosokat.

A Déli pályaudvar vasútüzemi és irodai funkciót ellátó ötemeletes épületszárnyának kőburkolata és annak rögzítő elemei a negyven évvel ezelőtti építéskor rendelkezésre álló technikai lehetőségek és konstrukciós hibák, valamint az időjárási hatások miatt annyira elhasználódtak, hogy a homlokzat külső kőlapjainak bontása elkerülhetetlenné vált, a Kosciuszkó Tádé utcán és a pályaudvar épület felőli peronján közlekedők biztonsága érdekében, fogalmaz a közlemény.