Új P+R és B+R parkoló épül Cinkotán

2016.03.05. 10:14

A már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található parkoló átépítésével és bővítésével Cinkota HÉV állomásnál új P+R és - a kerékpárosoknak - B+R parkoló is lesz, írja az MTI a BKK közleménye alapján.

Hétfőtől az újjáépítés idejére a parkolót teljesen lezárják. A munkálatok keretében az eddig burkolatlan terület térkő- és aszfaltburkolatot kap, és kapacitása is jelentősen, 82-ről 165-re nő.

Mindezek mellett egy új, 40 férőhelyes, fedett kerékpártárolót is létesítenek, körülbelül száz méteren az Ostoros út is új burkolatot kap, valamint több mint hatszáz négyzetméteren megújulnak a zöldfelületek és hetven fát is ültetnek.

Várhatóan június végéig tartó munkálatok végeztével egy "korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll majd az ügyfelek rendelkezésére" - írta a BKK.

A kivitelezés alatt a Volánbusz Zrt. autóbuszainak a Vidám vásár úton alakítanak ki ideiglenes autóbusz-végállomást, a fővárosi 174-es és a 175-ös buszok az ideiglenesen forgalomba helyezett Állomás téri új autóbusz-végállomáson állnak meg. A munkálatok befejezését követően a Volánbusz Zrt. autóbuszainak végállomása mellé kerül az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös járatok végállomása is.