Nem nevezik át a Hegyalja utat, Tarlós „gratulált” a támadóknak

2016.03.30. 13:11

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntöttek arról, hogy a XIII. kerületben Göncz Árpádról neveznek el egy városrészt. Visszavonták ugyanakkor azt a javaslatot, amely arról szólt, hogy Mádl Ferencnek a Hegyalja út átnevezésével állítsanak emléket.

Az MTI szerint Tarlós István főpolgármester azt mondta, a Hegyalja út elnevezését Mádl Ferencről olyan mértékben „betámadták”, hogy az egykori államfő özvegye belebetegedett, és egyelőre hallani sem akar semmiféle elnevezésről. A főpolgármester hozzátette: „gratulál” annak, aki kitalálta a támadást.

A Hegyalja út átnevezését egyik érintett budai önkormányzat (I., XI., XII. kerület) sem támogatta. Információink szerint a kerületi polgármesterek az elmúlt napokban egyeztettek a főváros által kezdeményezett javaslatról. 

Nagy Gábor Tamás, Hoffmann Tamás és Pokorni Zoltán nem vitatja, hogy Mádl Ferenc államfői munkássága megérdemli a megemlékezést, de attól tartanak, hogy a több száz háztartásnak okozott kellemetlenség felülírhatja az eredeti szándékot.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön