Ármin, Pálma
8 °C
28 °C

Összekátrányozták a síneket, ezért nem jár az 1-es

2016.05.04. 11:44 Módosítva: 2016.05.04. 14:24

A Reitternél benzinnel locsolgatja pár derék ember a sínt, és disznópörzsölővel gyújtogatnak a vágány mellett. Hogy mi történt, nem tudom, de látványos

– írta olvasónk, Mátyás, akinek helyszíni információi szerint valaki összekente kátránnyal a síneket éjszaka, ezért nem jár az 1-es villamos.

Utánakérdeztünk, és valóban, a kátrányos információ megállja a helyét: az éjszaka folyamán munkások hézagkiöntési munkát végeztek az 1-es vonalán, ami közben a sínkoronára kátrányos anyag került, ezért a villamosok nem tudnak felmenni a Kacsóh Pongrác úti felüljáróra. A kivitelezőt visszarendelték a helyszínre.

A BKK Info hajnal 4:43-kor adta ki a hírt, hogy nem jár az 1-es villamos Zugló vasútállomás és Árpád híd között, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. A vállalat azóta többször kiírta Facebook-oldalára, hogy a villamos még mindig nem jár pályahiba miatt. 

Mátyás szerint az érettségizők jártak a legjobban, akik nevetgélve vették tudomásul a megállóban, hogy megvan a hivatalos oka, miért késnek el az érettségiről.

Az 1-es villamosra szerdán rájárt a rúd, háromnegyed kettőkor baleset történt a Könyves Kálmán körúton a Vajda Péter utcánál, emiatt a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között marad ki a járat.