Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hétvégén részlegesen leáll a 3-as metró

2016.08.06. 08:33

Egész hétvégén metrópótló buszok járnak a 3-as metró Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán, felújítási munkák miatt – közölte a BKK. A Nagyvárad tértől Újpest-Központ felé a metróközlekedés zavartalan marad.

A munkák ideje alatt az M3-as pótlóbusz a Nagyvárad téri metró felé a Kőbánya-Kispest M–Déli bejáró út–Vak Bottyán utca–Lehel utca–Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út–Vágóhíd utca–Üllői út–Nagyvárad tér útvonalon halad.

Kőbánya-Kispest metrómegálló felé a Nagyvárad tér–Orczy út–Elnök utca–Könyves Kálmán körút–Üllői út–Lehel utca–Vak Bottyán utca–Déli bejáró út–Kőbánya-Kispest metróállomás útvonalon halad a pótlóbusz.

A munkák ideje alatt a 148-as autóbusz Kőbánya-Kispest M végállomási felszállóhelyét áthelyezik a 193E autóbusz felszállóhelyére.

Nem kell új jegy a pótlóbuszra

A BKK felhívta a figyelmet, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a metróra vagy a metróról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

Azonban

a kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

Ehhez a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből. A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a metróra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.