A hétvégén részlegesen leáll a 3-as metró

2016.08.06. 08:33

Egész hétvégén metrópótló buszok járnak a 3-as metró Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán, felújítási munkák miatt – közölte a BKK. A Nagyvárad tértől Újpest-Központ felé a metróközlekedés zavartalan marad.

A munkák ideje alatt az M3-as pótlóbusz a Nagyvárad téri metró felé a Kőbánya-Kispest M–Déli bejáró út–Vak Bottyán utca–Lehel utca–Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út–Vágóhíd utca–Üllői út–Nagyvárad tér útvonalon halad.

Kőbánya-Kispest metrómegálló felé a Nagyvárad tér–Orczy út–Elnök utca–Könyves Kálmán körút–Üllői út–Lehel utca–Vak Bottyán utca–Déli bejáró út–Kőbánya-Kispest metróállomás útvonalon halad a pótlóbusz.

A munkák ideje alatt a 148-as autóbusz Kőbánya-Kispest M végállomási felszállóhelyét áthelyezik a 193E autóbusz felszállóhelyére.

Nem kell új jegy a pótlóbuszra

A BKK felhívta a figyelmet, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a metróra vagy a metróról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

Azonban

a kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

Ehhez a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből. A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a metróra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.