Még 18 napig tarthat a buli a Szabadság hídon

2016.08.11. 16:02 Módosítva: 2016.08.11. 16:02

A BKK vezetése szerda délután döntött a Szabadság híd esetleges előrehozott megnyitásáról: mégis a legelső tervek szerint, augusztus 28-án indulhat el rajta a gépkocsiforgalom, amikor a villamosok is újra forgalomba állnak a felújított pályán.

A BKK már korábban vizsgálta, hogy a hidat korábban megnyitják az autók előtt, Tarlós István lapunknak augusztus 10. környéki dátumot jelölt meg, de végül lemondtak róla, mert a lezárt hidat nagyon megszerették az emberek.

Az elmúlt hetekben számos piknik, szabadidős rendezvény helyszíne volt a Bartók Béla úti pályafelújítás miatt lezárt híd, amire június 16 óta csak gyalogosok és kerékpárosok mehettek fel.

A BKK tájékoztatása szerint augusztus végétől egy ideiglenes forgalomtechnikai állapot lép életbe a Bartók Béla úton, a végleges kialakításról még nem született meg a döntés. Az ideiglenes forgalomtechnikai állapotban még befejező munkák zajlanak majd a Bartók Béla úton, ezen felül a Szent Gellért tér térségében közműfektetési munkák is várhatóak.