Gyárfás
19 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Tarlósék egymást bunkózzák és ostobázzák a közgyűlésen

DSZZS20160330012
2016.09.28. 07:10
Reggel kilenc órától ülésezik a fővárosi közgyűlés, olyan fontos dolgokról döntenek, mint az újabb fizetős parkolók és P+R parkolók, faültetőgép-vásárlás, olimpiai helyszínek, szemétmegállapodás. Kövesse velünk a szavazást, és ha nem tetszik a döntés, szavazza le a képviselőket!

9.30: Durván személyeskedő vitával indult az ülés

Horváth Csaba MSZP-s képviselő javaslatán (a közgyűlés tartson vitanakot a Mahir hirdetőoszlopai ügyében) Tarlós István úgy felhúzta magát, hogy 20 percig oktatta a szocialista politikust, mit tett rosszul főpolgármester-helyettes korában. Közölte: a szocialista képviselő csúsztat, összevissza hazudozik, és önkényesen értelmez, és az egészet nem hozta volna szóba, ha nem peckeskedik itt neki. Horváth erre tömören annyit mondott: 2010 óta

a bunkóság főpolgármesteri kategória lett.

Tarlós ezt azzal intézte el, hogy Horváth ostobaságokat beszél.

Ki micsoda, szavazzon!

 • 2492
  Tarlós bunkó
 • 2397
  Mindkettő az, amit mondanak rá
 • 1027
  Horváth ostoba
 • 376
  Mindketten intelligens politikusok

Mountain bike pálya a Hármashatár-hegyen?

Újból a közgyűlés elé kerül a 2024-re tervezett olimpia. Az önkormányzat már döntött a koncepcionális helyszíneket, víziókat tartalmazó, úgynevezett master planról, most a második szakaszban a javaslat időközben felmerült módosításairól, illetve a helyszínhasználati és földhasználati garanciákról kell döntenie. A helyszínmódosításokat az optimálisabb utóhasznosítás miatt kezdeményezték. Ilyen módosítás lenne például, hogy új önálló versenyhelyszínként bekerülne a Bozsik Stadion (foci) és a Hármashatár-hegy (mountain bike), a Dunai Evezősközpont vagy a Tüskecsarnok (öttusa, vívás).

Elfogadták

Szavazzon ön is!

Az olimpia új helyszíneit és garanciákat

 • 3042
  Nem fogadom el
 • 1326
  Elfogadom

FKF-alku a főváros és a kormány között

A szemétszállítás fővárosra hátrányos központosítási terveivel kapcsolatban a főpolgármester már korábban közölte, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ebből fakadó 10 milliárdos hiányát sikerült a kormánnyal elismertetnie, és 1,9 milliárd forintra mérsékelnie. Ezt a kiesést is kompenzálja a kormány a fővárosi hulladékfeldolgozás fejlesztésének 2,5 milliárd forintos támogatásával. Az erről szóló megegyezést és háromoldalú megállapodást most a fővárosi közgyűlésnek kell jóváhagyni.

Elfogadták

 Szavazzon ön is!

A megállapodást

 • 1782
  Elfogadom
 • 1200
  Nem fogadom el

Új fizetős parkolási zónák a 3-as metró mellett

A fővárosi közgyűlés határoz a ferencvárosi és a kőbányai önkormányzat javaslatáról is, amelyek szerint a 3-as metró vonalán, az Ecseri úti és a Pöttyös utcai metrómegálló környékén fizetős parkolási zónákat alakítanak ki. A ferencvárosi részen egy hivatalos P+R parkoló is áldozatul esik, erről a napokban írtunk.

A ferencvárosi önkormányzat azzal indokolja a javaslatot, hogy ki kell szorítani a területről a külvárosi és agglomerációs lakosok gépkocsijait, mert elfoglalják a ferencvárosiak elől a helyet. Kőbányán is gyorsan reagáltak a javaslatra, nehogy az Üllői út másik oldalán az ő területükre zúduljon az agglomerációs parkolási forgalom.

Elfogadták

Szavazzon ön is!

Az új fizetős zónákat

 • 3259
  Nem támogatom
 • 803
  Támogatom

Új P+R parkolók épülhetnek

Méghozzá a képviselők elé kerülő javaslat szerint:

 1. Békásmegyer HÉV-állomáson 377 férőhelyes
 2. Csepel HÉV-állomáson 150 férőhelyes
 3. Népliget, 3-as metró állomásnál a Volánbusz terület felett, parkolóházban 400-450 férőhelyes
 4. Újpest-Városkapu metróállomásnál 250 férőhelyes
 5. esetleg még a Kisföldalatti Mexikói úti végállomásánál

Szépséghibája a javaslatnak a Mexikói úti helyszín esetlegessége, valamint az, hogy ha a HÉV állami kézbe kerül, akkor felborulhat az 1-es és a 2-es helyszín is.

Elfogadták

Szavazzon ön is!

Az új P+R parkolók helyszíneit

 • 3211
  Támogatom
 • 359
  Nem támogatom

Faátültető gépet vesz a Főkert 134 millióért

Mint azt a főpolgármester már korábban bejelentette, kevesebb fát fognak a fővárosi beruházások során kivágni, mert Budapest beruház egy faátültető gépre. A Főkert által előzetesen elvégzett piackutatás alapján a professzionális idősfa-kiszedő és átültető adapter és a hozzá tartozó speciális tehergépjármű, illetve azok összeszerelésének és forgalomba állításának becsült költsége bruttó 134 400 000 Ft. Ennek megvételéről szavaznak a képviselők.

Elfogadták

 Szavazzon ön is!

Az új faültető gép

 • 2593
  Kell
 • 1362
  Nem kell

Olvasói egyetértési kvóciens: 3/5

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!