Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Frászt hozta az autósokra a józsefvárosi önkormányzat

2016.10.05. 12:59
Kijelölték az új fizetős parkolási övezeteket a Józsefvárosban, felállították parkolóautomatákat is, de még le vannak takarva fekete lepellel. Ennek ellenére kedd délután minden második autó szélvédőjére bírságcsekket helyeztek. Csak később derült ki, hogy a Mikulás-csomag figyelmeztetést rejtett, az önkormányzat ezzel tájékoztatott a díjfizetés beindulására.

Olvasónk Józsefvárosban, a Százados negyedben lakik. Mint írja, a múlt hét pénteken, azaz szeptember 30-án a kocsik szélvédőjére tettek valakik egy papírkát, miszerint október 1-től, munkanapokon 8 és 18 óra között fizetős lesz a parkolás. Hétfőn nem történt semmi, a parkolóautomaták, parkolóövezet kezdete táblák le voltak takarva. 

Kedd reggel sem volt ez másképpen, de mikor hazaértem (17 óra körül), minden második autón ott volt a mikuláscsomag, annak ellenére, hogy a táblák és a parkolóautomaták továbbra is le vannak takarva.

– tette hozzá megrökönyödve olvasónk.

Megkerestük a józsefvárosi önkormányzatot, hogy milyen trükkel lehet befizetni a parkolási díjat a letakart automatában, hogy a parkoló autós megúszhassa a bírságot.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Az önkormányzat válasza szerint 2016. október 04-én tesztüzemeltetést végeztek annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az indulás. A gépkocsikra ezen a napon tájékoztatót helyeztek, ez pótdíjelőírást és csekket sem tartalmazott, kizárólag az időjárás miatt (ne ázzon el) tették a mikuláscsomagba. (Olvasónk 5-i felvételén jól látszik a csomag felirata: Fotófelvétellel rögzített pótdíjfizetési felszólítás)

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

A borítást a táblákról és az automatákról csütörtök (október 6-án) szedik le, és 2016. október 7-én indul a díjfizetés a Százados negyedben, a szokásos türelmi idővel. Ez azt jelenti, hogy az első két hétben, vagy az első három figyelmeztetésig (maximum a két hetes időtartam idején) a gépkocsivezetők szintén csak tájékoztatót kapnak, illetve nulla forintos „büntetést”, hogy felhívják a figyelmüket arra vonatkozóan, hogy díjfizető zónában parkolnak.

A válasz szerint tehát a levélben jelentkező gépkocsivezetőknek tehát nem kellett parkoló díjat fizetni, ha a Százados negyedben kapta a csomagot, ugyanis büntetést sem kapott.

Az önkormányzat felhívja a figyelmet ara is, hogy díjfizető övezetek területén állandó bejelentett lakcímmel rendelkező józsefvárosi polgárok lakosonként egy személygépkocsival vagy 3,5t megengedett össztömeget meg nem haladó tehergépkocsival továbbra is ingyenesen parkolhatnak, amennyiben kérik a lakossági várakozási hozzájárulást.