Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Saját buszokkal pótolja a főváros a 3-as metró szerelvényeit

DLAPE20111008016
2016.10.26. 13:08

Saját buszokkal oldja meg a főváros a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása miatti szerelvénypótlást - döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A testület 23 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.

A Főváros Közgyűlés kimondta azt is, hogy a járműpótlás ne a korábbi közgyűlési határozaton alapuló, új szolgáltatás megrendelése útján valósuljon meg.

A BKK metróbusztenderét október 19-én, egy hete kaszálták el, Tarlós már ekkor azt fontolgatta, hogy a főváros mégis inkább buszt vásárol a kormány által erőltetett kiszervezés helyett. A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a BKK 150 busszal történő metrópótló szolgáltatásra kiírt pályázatát, és 40 millió forint bírsággal sújtja a BKK-t a pályázat hiányosságai miatt.

Egy hete arról számoltunk be, hogy Tarlós István megmogyorózta a BKV-vezért, amit úgy kell érteni, hogy kemény hangú levelet írt Bolla Tibornak, a BKV vezérigazgatójának, amiben azt írta, hogy ha a 3-as metró utasbiztonságával kapcsolatos bármi jellegű szakmai vagy szakértői kétség, baleset- vagy életveszélyjelzés befut, haladéktalanul intézkedjen a járatok leállításáról.