Mindenki nyugodjon meg: nincs életveszélyes szakasz a 3-as metrón!

2016.11.03. 08:45

Fölösleges kínos mosollyal viccelődnünk azon, hogy benn égünk a 3-as metróban, mert a BKV Zrt. a Magyar Időknek leszögezte:

nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszok a 3-as metró vonalán.

Viszont ha bármilyen ellenőrzés ennek az ellenkezőjét mutatná, akkor megtennék a szükséges intézkedéseket. De, csak hogy biztos legyen: most nem kell, mert nincs életveszély. 

A lap azért kérdezte meg a BKV-t arról, hogy akkor most féljünk-e metrózni, vagy ne, mert Gy. Németh Erzsébet, a Fővárosi Közgyűlés DK-s tagja azzal állt a nyilvánosság elé, hogy bizonyos szakaszokon olyan állapotban vannak a biztonsági berendezések és olyan a füstelvezetés, hogy az személyi sérülésekhez is vezethet, sőt, életveszélyes. A képviselő szerint ráadásul a BKV ezt pontosan tudja, és arra kérte a társaságot, hogy bizonyos szakaszokon függesszék fel a forgalmat.

Jelenet a 2003-as Kontroll c. filmből
Jelenet a 2003-as Kontroll c. filmből

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke a lapnak azt mondta, hogy igaz, hogy a 3-as metró műszaki állapota önmagában már nem biztosítja a biztonságos közlekedést, de a BKV dolgozói olyan felelősségteljesen végzik a munkájukat, hogy még fenntartható a forgalom és nincs közvetlen életveszély. Bíró szerint egy balesethez legalább két embernek kell hibáznia.

A héten amúgy már megjön a második felújított metrókocsi Moszkvából, március végétől pedig havonta kettő jön majd, amik fokozatosan üzembe állnak.