Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Busz fog járni a Fogaskerekű helyett a Svábhegytől

2016.11.07. 09:02 Módosítva: 2016.11.07. 09:03

November 14. és december 9. között a Fogaskerekű csak a Városmajor és a Svábhegy között jár, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között pótlóbusszal lehet utazni, közölte a BKK.

Az érintett szakaszon a fogaslécek cseréjét végzik. A felújítás ideje alatt a 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út– Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad. A másik irányba, a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Diana utca–Svábhegy útvonalon halad.

A pótlóbuszra a 60-as fogaskerekű villamoson érvényes normál díjszabás vonatkozik. A Svábhegynél a villamosról, a pótlóbuszra, vagy fordítva történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.  A pótlóbuszokon szállítható kerékpár.Részletesebb információk a BKK honlapján.