Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarlós parancsára már 1500 facsemetét ültettek el

2016.11.29. 09:53 Módosítva: 2016.11.29. 10:00

Tarlós István főpolgármester egy hónapja hirdette meg a hároméves, Tízezer új fát Budapestre! programját, ebből az idei évre ütemezett 1700-ból már 1500-at elültetett a Főkert.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a mostani faültetések Budapest 20 kerületének 62 utcáját érintik. Többek között teljessé vált a Városligeti fasor fehér virágú vadgesztenyesora, 12 új facsemete került az V. kerületi Alkotmány utcába, megújultak a Ferihegyi gyorsforgalmi út, a X. kerületi Gyömrői út és a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjának zöldfelületei is.

Ötven darab nagyméretű gömbakácot ültettek az Üllői úton, 7 darab ezüsthársat a XIV. kerületi Fogarasi úton és 2 darab magas kőrist a Duna-korzón. Ezeken felül 75 darab magas kőris került a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 darab juharfa a Hungária körút X. kerületi szakaszára és 77 darab gömbakác a IV. kerületi Fóti útra. A Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára 50 darab gömbkőrist ültettek. A program folytatása tavasszal várható.

Miközben az elmúlt öt évben 15 000(!) fát vágrak ki Budapesten, és több ezer újabb fakivágás jön a Városliget, a Római-part és az Orczy-kert átalakítása miatt, meglehetősen kevésnek tűnik a tízezer új facsemete elültetésének terve. Márcsak azért is, mert egy terebélyes, vastag kivágott fával nem ér fel három-négy friss facsemete sem. A budapesti fakataszter középkori állapotairól itt írtunk részletesen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!