16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

BKV: Periférikus hibák voltak az M4-nél

2017.01.10. 14:43

A 4-es metró vonalán ez elmúlt időszakban több hiba is volt, ami a PPE rendszer üzemzavara miatt következett be. A PPE feladata, hogy a peronról a vágányzónába esetlegesen beeső utasok védelmében a vonatot megállítsa, illetve az utasokra veszélyt jelentő nagy feszültséget lekapcsolja, áll a BKV közleményében.

A cég szerint ezek a hibák jellemzően periférikusak, például a számítástechnikai rendszerelemek áramellátásában beálló pillanatnyi kimaradások, amelyre a rendszer a magas szintű biztonság érdekében az utasforgalom leállításával válaszol.

A hibákra jellemző, hogy legfeljebb egy-két perces zavart okoznak, de az utasbiztonságot semmilyen módon nem befolyásolják. Az eseteket jelezték a Siemens felé, amely azonnal megkezdte a hibák okainak feltárását. A problémát  a BKV garanciális hibának tekinti. A Siemens jelenleg is dolgozik a hiba elhárításán.

Az esetek kapcsán a BKV fontosnak tartja elmondani, hogy tapasztalataik, illetve a nemzetközi tapasztalatok is egyértelműen azt mutatják, hogy az automata üzemmód – többek között az emberi mulasztás lehetőségének kizárásával – lényegesen biztonságosabb a hagyományos vonatvezérlésnél. Ismételten hangsúlyozzák, hogy az említett esetek során az utasok végig teljes biztonságban voltak, a hibák okainak feltárása után a Siemens garanciálisan javítja majd a rendszert.  • Tippek
  • Bankszámla