Jolán
2 °C
4 °C

Ami büdös a BKK-nak, a Volánbusznak megfelel

2017.01.20. 07:02
A BKK tavaly nyáron offshore háttér miatt szerződést bontott a hibridbuszokat üzemeltető alvállalkozóval, ám a buszok most a Volánbusznál tűntek fel. A Volánbusz szerint a nagy hideg miatt kellenek a járművek.

Gödöllő környékére kerültek azok a hibridbuszok, melyek korábban a budapesti 5-ös, 7-es és 9-es vonalakon közlekedtek alig több, mint egy évig - szúrta ki a Közlekedő Tömeg blog

Mint arról beszámoltunk, a BKK tavaly június végén bontott szerződést a T&J Busz Kft-vel, ugyanis a korábbi szolgáltató nem tudta igazolni azt, hogy a tulajdonosi szerkezete megfelelt a közbeszerzésekről szóló törvény előírásainak. Egy felülvizsgálat során fény derült arra ugyanis, hogy  a T&J Busz Projekt Kft. tulajdonosi szerkezetében be nem jelentett változás következett be, és az új tulajdonosról feltételezhető, hogy offshore cég.

A Volánbuszt ugyanakkor nem zavarja, sőt korábban sem zavarta a közbeszerzésről szóló jogszabályi passzus.

A blog szerint a T&J Busz Kft a Volánbusz alvállalkozójaként a BKK-szakítás után is tovább közlekedtethette kínai gyártmányú helyközi buszait, most ezeket cserélték le az ex-budapesti hibridflottára.

Megkerestük az ügyben a Volánbuszt, ahol azt válaszolták, hogy az alvállalkozók autóbuszai a téli felkészítés ellenére sorra meghibásodtak a rendkívüli hideg miatt. Mivel azonban a Volánbusz számára kiemelten fontos a meghirdetett menetrend szerinti közlekedés, ezért ideiglenesen engedélyezték az autóbuszok pótlását a T&J hibridbuszaival.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?