János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarlós: Ne írják alá az olimpiai népszavazás íveit!

2017.01.20. 11:50

Péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Tarlós István arra kérte a budapestieket, hogy ne írják alá a budapesti olimpiáról szóló népszavazás aláíróíveit. Tarlós politikai éleslátását mutatja, hogy a szerinte "nem önzetlen, sanda és alamuszi" kezdeményezés rontja az esélyeket.

Az olimpia Tarlós szerint azért fontos, mert

  • a sportértéke óriási,
  • megérdemlik a magyar sportolók,
  • Budapest jól jár, az bizonyos,
  • Budapest több beruházást valósíthat meg, amelyek az olimpia után is itt maradnak,

ezért aki Budapestet szereti, az nem írja alá az ívet.

Tarlós István beszélt arról is, hogy szerinte nem 76,6 milliárd forintnyi, hanem inkább 59 milliárd forintnyi lehet majd az az esetleges európai uniós büntetés, amelyet kiszabhatnak Magyarországra a 4-es metró beruházásának - az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt - szabálytalanságai miatt.

Azt mondta, részt vesznek "bármilyen legális jogi akcióban az esetleges visszafizetés mérséklésére". Az ügyben az Európai Bizottság még nem hozott határozatot, de Tarlós szerint vitatni kell az összeget, bármekkora is legyen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!