Aliz
6 °C
14 °C

Kampány indult, hogy idén nyáron is köztér legyen a Szabadság hídból

2017.02.06. 14:05

Tavaly nyáron csodálatos dolog történt Budapesten, miután villamos sínek felújítása miatt lezárták a Szabadság hidat: az emberek elkezdték használni a város központjában hirtelen felszabadult teret, spontán bulik, koncertek, ingyenes jóga, tánc és grill partik lepték el az autóutat és a járdát.

A fővárosi közterek megújításával foglalkozó VALYO – Város és Folyó Egyesület most kampányt indított, hogy idén nyáron minden hétvégén zárják le az autós forgalom elől a hidat és köztérként nyissák meg minden budapestinek.

„A jó köztér legfontosabb ismérve szerintünk a fogyasztási kényszer nélküli használhatóság, ahol nem kell drága kávét vagy sört venni, hogy élvezhesd a hely adottságait. Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra (a nagy tömegen túl) a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt.” – írta közleményben Tömör Miklós, a VALYO tagja.

Az egyesület most online kérdőívben gyűjti össze a tavalyi tapasztalatokat és a jövőre vonatkozó ötleteket, hogy azok alapján kidolgozzanak egy tervet és idén szervezett formában ismét a gyalogosoké legyen a főszerep a hídon. A szervezet Facebook-oldalt is indított Szabihíd néven.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?