Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Most megmondhatja a véleményét a 3-as metró miatti lezárásokról

2017.02.21. 15:21 Módosítva: 2017-02-21 20:10:10

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a BKK a hármas metró idén nyáron induló felújításához kapcsolódó, a Kőbánya-Kispest – Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett, forgalmi rendre vonatkozó javaslatait - olvasható a BKK sajtóközleményében. Ezeket az utasok térségekre lebontva ismerhetik meg egy interaktív, térképes felületen, ahol március 7-ig véleményezhetik őket.

kep

A lezárásokra és a metrópótlásra három fő ütemben kerül majd sor, ezek a következők:

  • Az első ütem két részből áll majd. Elsőként a metróvonal déli, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakaszát zárják le, a második szakaszban pedig az északi és déli szakasz együttes lezárására kerül sor. Ekkor a metró csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik majd.
  • A második fő ütemben a két külső szakasz elkészültével a belső részen lehet majd lezárásra számítani. Ekkor a Lehel tér és a Nagyvárad tér között nem jár majd a metró, a többi szakaszon azonban már igen.
  • A harmadik fő ütemben pedig már csak az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között lesz metrópótlás.

Ahogy az az iménti felsorolásból is látszik, a déli szakasz lezárásakor a metró az Újpest-Központtól csak a Nagyvárad térig közlekedik majd. A közlemény szerint a BKK megvizsgálta, hogyan rendeződik át a forgalom a szakasz felújítása alatt, ennek alapján dolgozta ki a lakótérségekre bontott részletes mobilitási tervét. 

A térségenként bemutatott tervek jellemzője, hogy nem csak a metrópótló buszokat tüntetik fel az egyes helyeken, hanem más, alternatív eljutási lehetőségeket is. A Mártírok útja térségre rákattintva például egy összefoglaló ismertetőn kívül térképen és egy külön dobozban is megjelennek az ott élők lehetőségei. Emellett az is látható, hogy mely autóbuszvonalak lesznek kibővítve a felújítás idejére és a korábban említett véleményező opció is itt érhető el.

A közleményben az is szerepel, hogy a felújítás ideje alatt bizonyos időszakokban esténként és hétvégente a hármas metró teljes szakaszán pótlóbuszokkal lehet majd közlekedni. Az is szerepel benne, hogy hiába a mobilitási terv, a menetidő megnövekedhet és több átszállásra is szükség lehet majd, amiért az érintettek türelmét kérik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?