Nyolc utas beszorult a Gellért téri metróliftbe

2017.03.01. 16:39
Hasít a BKV és a BKK: nyolcan beszorultak a 4-es metró modern liftjébe a Gellért téri megállónál, a Széll Kálmán téren pedig az egyik kültéri mozgólépcső mondta be az unalmast. Beázott a fűtési rendszere.

Nyolc utas beszorult a 4-es metró Gellért téri állomásánál a liftbe, jelezte olvasónk szerda délelőtt. A BKV diszpécserszolgálata kérdésünkre megerősítette az esetet.

Eszerint az utasok mintegy 20 percig raboskodtak a meghibásodott liftben, amíg a műszaki mentésnek 10 óra 34-kor sikerült kiszabadítani őket. A liftet is megjavították délutánra, 13 óra 34-től újra lehet vele közlekedni. Már aki meri használni.

Még mindig nem jár a Moszkva téri hegyoldali mozgólépcső közül az egyik ág, immár egy hónapja. Ha nem az óra, akkor valami más megy tönkre...

– írta egy, magát Egységsugarú Index Olvasónak tituláló olvasónk.

Természetesen ezzel a témával is megzaklattuk a BKK sajtóirodáját, ahol elismerték, hogy a Széll Kálmán téren telepített kültéri mozgólépcsők egyike meghibásodott. A fűtési rendszernél rövidzárlat keletkezett beázás miatt, ezért több fűtőegység nem működik.

Jelenleg a BKK-val szerződött kivitelező – jótállás keretében – az alkatrészek beszerzését végzi. Ha kicserélték az alkatrészeket, újra üzembe helyezik a mozgólépcsőt, írták.