Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Megint leállították az orosz metrót

2017.03.24. 10:45 Módosítva: 2017.03.24. 13:58

Pénteken is kiállították a forgalomból a felújított orosz metrószerelvényeket, mert az alagútban minden ok nélkül satufékezett, aztán meg nem nyíltak ki az ajtók – tudta meg a Hvg.hu. Az esetet Tarlós István sajtótájékoztatóján elismerte. 

A felújított metrószerelvénnyel hétfői átadása óta mindennap volt valami probléma. Előbb az ajtózáró technika mutatott rendellenes működést, ezen elvileg csütörtökön futtattak végig szoftverfrissítést, utána délután vissza is állt a forgalomba a szerelvény.

Az Index Metró fórumán így írja le a történteket egy utas: „Pénteken 9 óra után pár perccel a Kökin tömeg volt már az indulási peronon is, mert a pandát (így hívják a felújított metrót) késve fordították vissza. Aztán a Határ útnál az alagút legelején állt kb. 5 percet, aztán a peronnál még 2-3-at, mielőtt tovább indult. A Pöttyös utcánál végül elrúgta a labdát, majdnem teljesen beállt a peronra, talán 3 méter hiányzott, de ott leállt, és 10 percig nem mozdult, a benti és kinti utasok a zárt ajtókon keresztül néztek farkasszemet.” 

Tarlós István szerint a 3-as metró felújított szerelvényei esetében is igaz az, hogy az ilyen bonyolult felújításoknál és üzembe helyezéseknél a kezdeti kisebb hibák elkerülhetetlenek – mondta pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte, a hétfőn forgalomba állított felújított orosz metrószerelvényben először egy visszajelző lámpa hibásan jelzett – nem az ajtókkal volt a hiba –, péntek reggel pedig satufékezett a szerelvény.

„Egy-két ilyen hiba még nem zárható ki az első hetekben, de aztán ezek majd megszűnnek” – mondta.