Hogy ez az olimpiai népszavazás előtt senkinek nem jutott eszébe!

2017.03.29. 20:55

Az óbudai önkormányzat fideszes többsége szerdán elfogadta azt az polgármesteri előterjesztést, amely a választópolgárok 25 százalékának kezdeményezéséhez köti a helyi népszavazás elrendelését. Ellenzéki képviselők azt javasolták, hogy a Csillaghegyi-öblözet (a Római-part hivatalnokul) árvízvédelmének módjáról a választópolgárok 10 százaléka kezdeményezhessen referendumot, ezt a testületi többség elutasította – írja az MTI.

Az önkormányzat közleményében felidézte, hogy a népszavazási törvény 10-25 százalék között jelöli ki azt a sávot, amin belül a helyi önkormányzatok joga eldönteni, hogy a helyi lakosok mekkora arányának kezdeményezésére kelljen kiírni helyi népszavazást.

A Párbeszéd az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármesterről kiderült, hogy valójában "egyáltalán nem akarja meghallgatni a helyiek véleményét", és ez előrevetíti, hogy Tarlós István főpolgármesterrel együtt "minden erejükkel megpróbálják majd megakadályozni" hogy a III. kerületiek dönthessenek a Római-parti gát nyomvonaláról.