Gusztáv
-4 °C
1 °C

BKK: Nem nőtt az elektronikus jegyrendszer keretösszege

2017.06.15. 23:11

Nem változott az elektronikus jegyrendszer bevezetésének keretösszege, az üzemeltetési költségei közel 2 milliárd forinttal, míg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által nyújtott hitel lehívásához kapcsolódó költségek 100 millió forinttal csökkennek - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-t.

A munkák maradéktalan ellátása érdekében az EBRD által biztosított teljes hitelkeretet lehívják, ez viszont nem jelenti a projekt teljes költségének növekedését.

2017 nyarán már találkozhatnak az online jegyértékesítés új formájával. Elég lesz regisztrálni a rendszerben egy névhez hozzárendelt, személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványt, majd bankkártyás fizetéssel meg lehet vásárolni a kiválasztott terméket. Ezzel 2017 őszétől már akár önmagában az új elektronikus személyigazolvány, vagy a diákigazolvány elégséges lesz az utazási jogosultság igazolására.

A nyár végén a Deák Ferenc téri metróállomáson tesztüzembe helyezik az első beléptető kapukat, valamint a Közvágóhíd utcai HÉV-állomáson az érvényesítő készülékeket is. A kapuk ugyanakkor az első időszakban még nyitva lesznek, mert az üzemelésükhöz a teljes infrastruktúrát üzembe kell helyezni.