Csak nem akarnak javulni a metróajtók

2017.06.19. 10:34

Bár múlt hét szerdán a BKV egy faék egyszerű csodakapcsolóval megoldotta, hogy a felújított orosz metrók ajtajai ne nyílhassanak ki egyszerre, mindkét oldalt, az üzembiztos működés – úgy tűnik – még messze van.

Olvasónk, Csaba másnap a következőről számolt be: 

Csütörtökön délután, negyed 6 körül a Kőbánya felé tartó csudás, felújított ruszki metróról a Nyugatinál leszállítottak mindenkit. Tippeljen, mivel volt gond! :-) 

Majd így folytatta: „Már a Lehel téren is gond volt, de ott még megoldódott, a Nyugatinál már nem. Az ajtók záródására figyelmeztető sípolás/csipogás elkezdődött, ahogy kell, becsukta az ajtókat, bemondta, hogy melyik megálló következik, de a csipogás nem maradt abba. Aztán 10-15 mp múlva ajtók ki, akkor csipogás elhallgatott, majd a folyamat újra: csipogás, záródás, következő megálló bemondása, majd a csipogás nem maradt abba, pedig várt vagy 10-15 másodpercet, hátha abbahagyja. De nem. Úgyhogy újra ajtók ki, csipogás, ajtók be, következő megálló bemond, csipogás folytatódott. Na, ezt olyan 5-6 percig csinálta, miközben a megállóban álltunk, szerintem ötször legalább megpróbálta a vezető, aztán lezavartak minket a metróról."

Mint a 444.hu-n megjelent, reggel a Kálvin téren volt hasonló probléma:

Keressük az ajtók ügyében a BKV-t.